Welke kant moet een tuinpoort openen?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken.

De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar. De poort moet vanzelf op zijn plaats kunnen blijven terwijl de T-scharnieren op hun plaats worden geschroefd. Plaats een scharnier op elk horizontaal element (in totaal 3).

Als de poort naar binnen moet openen, worden de scharnieren aan de binnenkant van de poort bevestigd aan de horizontale elementen. Als de poort naar buiten moet worden geopend, worden de scharnieren aan de buitenkant van de poort bevestigd, aan de palings in lijn met de horizontale elementen. U wilt er zeker van zijn dat uw eigendom groot genoeg is om dit type poort te huisvesten zonder wetten te overtreden of een gevaarlijke situatie te creëren. Of u nu een mechanische oprijpoort of poort aan de zijkant van uw huis installeert die naar de tuin leidt, naar binnen is meestal de voorkeursconfiguratie.

Een schuifpoort vermindert de hoeveelheid ruimte die u nodig heeft in uw tuin omdat u geen extra ruimte nodig heeft om de poort te huisvesten als deze opent. Het hebben van een poort op uw terrein maakt het inbreken van uw huis tijdrovender, en dieven kunnen uw huis als een te groot risico beschouwen om te proberen in te breken. Of het nu gaat om de hoofdingang of een hekpoort, of zelfs een grote poort voor veiligheidsdoeleinden, probeer uw poorten zo compleet mogelijk open te maken. Voor- en zijafrastering worden bakstenen gevuld met smeedijzer, de poort zal ongeveer 900 breed zijn en zal zwaaien van een bakstenen pilaar van 230 mm en dicht op een bakstenen pilaar van 230 mm.

Als uw woning ruimte heeft voor uw poorten om wijd naar buiten te openen zonder een obstakel te creëren in de openbare ruimte, kunt u kiezen voor poorten die naar buiten zwaaien. Dargan versiert af en toe de binnenkant van een houten poort met een spiegel, als een raam, maar weerspiegelt de tuin binnenin. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Plaats de poort tussen de twee poortpalen en zet hem op verpakkers zodat de poort ongeveer 50 mm van de grond is.

Of je er uiteindelijk voor kiest om een poort te installeren die naar binnen zwaait of een poort die naar buiten zwaait, is een kwestie van voorkeur. Veel mensen kiezen in plaats daarvan voor rolpoorten om ruimte te besparen en zorgen over veiligheid weg te nemen wanneer ze zich dicht bij de weg bevinden. Houd er echter rekening mee dat het niet hebben van voldoende ruimte in de tuin u niet uitsluit van de regel die poorten verbiedt de wegen te blokkeren.