Kun je poorten hebben die naar buiten open gaan?

Tenzij een huis voldoende veilige ruimte heeft om de poort te huisvesten zonder dat het een belemmering is, mag het niet naar buiten openen. Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja. Geautomatiseerde zwenkbare opritpoorten kunnen indien nodig naar buiten openen. Geloof het of niet, het kan tegen de wet zijn om je poort naar buiten te openen.

De richting van de opening van de poort is hier niet het probleem. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. Maar kunt u een automatische poort hebben die naar buiten opent vanuit uw eigendom, richting de weg? Poorten die naar buiten openen, openen zich op paden en zelfs op de weg.

Dit is om veiligheidsredenen niet aanvaardbaar en omdat ze een belemmering kunnen veroorzaken. Tenzij er voldoende ruimte op het terrein is om ze volledig te kunnen openen, moeten draaipoorten naar binnen openen richting de prepertry. Het hebben van een prachtige poort op uw huis of commercieel pand ziet er geweldig uit en maakt het elke dag gemakkelijker om in en uit te trekken. Veel mensen kunnen in de verleiding komen om poorten te installeren die naar buiten openen, denken dat het voor kinderen gemakkelijker zal zijn om te openen, of dat ze willen dat het naar buiten beweegt terwijl ze spullen van de achtertuin naar de garage dragen.

Als je een doe-het-zelver bent of gewoon van details houdt, doet Amazing Gates het goed met enkele basisprincipes in hun artikel over How to Layout Your Gate. Poortautomatiseringsets en onderdelen voor automatische elektrische poorten van de toonaangevende onafhankelijke leverancier van het VK. Als er geen ruimte is voor poorten om naar buiten open te zwaaien, bieden schuifhekken een alternatief dat het probleem vermijdt. Het is veel moeilijker voor een klein kind om een poort te openen en naar binnen te trekken in plaats van ertegen te duwen en open te laten zwaaien.

Het is een zekere manier om klachten te krijgen van je buren of mensen die langskomen met hun hond terwijl je poort open is. Dus, tot slot van de vraag „Moeten opritpoorten in of uit openen? Zolang je niet in strijd bent met de snelwegwet en de kamer hebt, is het helemaal aan jou. Schuifpoorten moeten ruimte hebben aan weerszijden van de ingang van de poort, dus u hebt misschien gewoon niet de kamer of wilt u niet de meer kosten betalen installatiekosten van het hebben van een geautomatiseerde poort. Deze oplossing werkt om auto's buiten te houden, maar het houdt huisdieren of kleine kinderen mogelijk niet binnen als ze onder de hogere poort kunnen kruipen.

Als noch een naar binnen openende poort, noch een naar buiten openende poort een haalbare optie is voor uw eigendom, kunt u een opritpoort overwegen die openschuift in plaats van open te zwaaien. Als uw eigendom een grenshek heeft die 45 graden naar binnen is gebogen (bijvoorbeeld) vanaf het voorhek, kan een openende draaipoort het schuine hek raken voordat deze wordt geopend. Rolpoorten zitten op wielen in een baan en wanneer geactiveerd, schuift de hele poort langs de zijkant van het hek of de muur waaraan het is bevestigd. De indeling van uw oprit, evenals de juridische implicaties, kunnen betekenen dat sommige poortontwerpen niet haalbaar zijn voor uw oprit.