Moet een oprijpoort in of uit openen?

Samenvattend, tenzij er voldoende ruimte op het terrein is om uw opritpoort volledig te openen, moeten draaipoorten worden geïnstalleerd om naar binnen te openen, het is de veiligste en meest verstandige oplossing. Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken. Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja. Geautomatiseerde zwenkbare opritpoorten kunnen indien nodig naar buiten openen.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je wilt dat je poort wijd open draait. Waarom? Dit zal helpen om meer gebruik te maken van uw poort en deze functioneler te maken. Of u nu decoratieve tuinpoorten op maat, een grote veiligheidspoort of een zwembadpoort heeft, u moet regelmatig gebruik comfortabel maken. Meestal werkt een meter of zo het beste voor de meeste poorten.

Formele ingangen hebben mogelijk drie meter nodig. Je poort moet altijd naar binnen zwaaien. Waarom? Je wilt dat de poort naar privéruimte beweegt, niet naar het publiek. Scharnieren met enkele poort werken aan beide zijden.

Als je een poort hebt die op een hellende heuvel slingert, moet je misschien scharnieren op een andere plek plaatsen, zoals de afdalingspalen. De meeste mensen zouden de wet interpreteren als gezond verstand en daar om voorbijgangers en weggebruikers te beschermen. Tenzij de lokale overheid uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven, kan de poort niet rechtstreeks openen op een openbare snelweg, inclusief voetpaden. Er zijn enkele grillen met betrekking tot de mate waarin het zich op de snelweg kan openen, maar ons advies is dat de poort naar binnen moet openen om mogelijke problemen op te lossen.

Als u geen naar binnen draaibare poort kunt installeren en uw oprit niet lang genoeg is om een naar buiten draaibare poort met voldoende ruimte te maken, moet u mogelijk andere alternatieven overwegen of helemaal afzien van een poort. Afhankelijk van of de poort in of uit zwaait, moet de door u gekozen poortoperator dienovereenkomstig worden geconfigureerd. Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien. Ervan uitgaande dat er een toetsenbord nodig is om de poort door uw gasten te openen, plaatst u dat op veilige afstand.

Voordat u het heeft over de richting van de schommel van uw poort, moet u letten op het type poort dat u verkiest. Veel mensen kiezen in plaats daarvan voor rolpoorten om ruimte te besparen en zorgen over veiligheid weg te nemen wanneer ze zich dicht bij de weg bevinden. Als de poort naar buiten moet worden geopend, worden de scharnieren aan de buitenkant van de poort bevestigd, aan de palings in lijn met de horizontale elementen. Veel mensen kunnen in de verleiding komen om poorten te installeren die naar buiten openen, denken dat het voor kinderen gemakkelijker zal zijn om te openen, of dat ze willen dat het naar buiten beweegt terwijl ze spullen van de achtertuin naar de garage dragen.

Hoewel de wet vrij duidelijk is met betrekking tot het openen op een snelweg, betekent dit niet dat een poort niet naar buiten kan openen. Rolpoorten zitten op wielen in een baan en wanneer geactiveerd, schuift de hele poort langs de zijkant van het hek of de muur waaraan het is bevestigd. Nou, je kunt je poort alleen naar buiten laten slingeren als je voldoende ruimte hebt aan de buitenkant van je poort. Als vuistregel worden poortscharnieren aan de boven- en onderkant van de poort geplaatst, maar zware poortscharnieren hebben vaak een derde scharnier voor het midden om het gewicht te dragen.

Als u overweegt er een voor uw oprit te installeren, zijn er enkele ontwerpvragen die u mogelijk heeft.