Moeten tuinpoorten in of uit openen?

De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar. Een poort is belangrijk als je binnenkomt, zegt Dargan, maar als het het uitgangspunt is, geeft het je ook een conclusie. De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer.

De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren. Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je wilt dat je poort wijd open draait. Waarom? Dit zal helpen om meer gebruik te maken van uw poort en deze functioneler te maken. Of u nu decoratieve tuinpoorten op maat, een grote veiligheidspoort of een zwembadpoort heeft, u moet regelmatig gebruik comfortabel maken. Meestal werkt een meter of zo het beste voor de meeste poorten.

Formele ingangen hebben mogelijk drie meter nodig. Je poort moet altijd naar binnen zwaaien. Waarom? Je wilt dat de poort naar privéruimte beweegt, niet naar het publiek. Scharnieren met enkele poort werken aan beide zijden.

Als je een poort hebt die op een hellende heuvel slingert, moet je misschien scharnieren op een andere plek plaatsen, zoals de afdalingspalen. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Het hebben van een prachtige poort op uw huis of commercieel pand ziet er geweldig uit en maakt het elke dag gemakkelijker om in en uit te trekken. Hoewel het er prachtig uitziet als er een mooie zwarte stalen poort opengaat om gasten te verwelkomen of thuis te komen na een lange dag werken, is het niet je enige keuze.

Nogmaals, je wilt waarschijnlijk dat deze poort opengaat omdat je eerder voorraden in je tuin draagt dan ze eruit te trekken op weg terug naar het huis. Het is veel moeilijker voor een klein kind om een poort te openen en naar binnen te trekken in plaats van ertegen te duwen en open te laten zwaaien. Maak in dat geval de poort het dier indien mogelijk terug (dwz poort in hoek om weg te scharnieren van hoek tegen de norm die GG beschreef). Uw oprit moet lang genoeg zijn zodat auto's de poort voldoende ruimte kunnen geven om te openen zonder dat het voertuig zelf wegen blokkeert.

In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Ik weet dat er poorthardware is waarmee de poort beide kanten op kan draaien, wat de voorkeur zou kunnen zijn voor een poort die twee gebieden verdeelde en geen duidelijke zijkant heeft. Veel mensen kiezen in plaats daarvan voor rolpoorten om ruimte te besparen en zorgen over veiligheid weg te nemen wanneer ze zich dicht bij de weg bevinden.

Als uw poort naar buiten opengaat en uw oprit niet lang genoeg is, loopt u het risico dat uw poort uitkomt in tegemoetkomend verkeer. Het is soms moeilijk genoeg om op tijd uit een oprit te trekken om tegemoetkomende auto's te vermijden, maar het is nog uitdagender om een poort te openen en voldoende tijd uit de oprit te komen voordat de volgende auto voorbij gaat. Als je een lange omheining hebt, bijvoorbeeld rond de paddock voor de paarden, wil je misschien een paar poorten plaatsen. Dit is de reden waarom mensen meestal de voorkeur geven aan poorten om in hun eigendom te zwaaien, dus u zou ook hetzelfde moeten verkiezen.