Moeten poorten in of uit openen?

Samenvattend, tenzij er voldoende ruimte op het terrein is om uw opritpoort volledig te openen, moeten draaipoorten worden geïnstalleerd om naar binnen te openen, het is de veiligste en meest verstandige oplossing. De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten.

Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren. Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je poort moet altijd naar binnen zwaaien.

Waarom? Je wilt dat de poort naar privéruimte beweegt, niet naar het publiek. Scharnieren met enkele poort werken aan beide zijden. Ten tweede, als uw poort is uitgerust met een automatische openingsfunctie, heeft het de potentie om de waarde van uw huis met vijf procent te verhogen. Als de poort naar buiten moet worden geopend, worden de scharnieren aan de buitenkant van de poort bevestigd, aan de palings in lijn met de horizontale elementen.

Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Dit is de reden waarom mensen meestal de voorkeur geven aan poorten om in hun eigendom te zwaaien, dus u zou ook hetzelfde moeten verkiezen. Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken.

Voordat u het heeft over de richting van de schommel van uw poort, moet u letten op het type poort dat u verkiest. Om te bepalen of uw oprit lang genoeg is, moet u er rekening mee houden dat uw poort voldoende ruimte heeft om naar buiten te zwaaien zonder wegen of trottoirs te blokkeren. Hoewel de wet vrij duidelijk is met betrekking tot het openen op een snelweg, betekent dit niet dat een poort niet naar buiten kan openen. Wanneer uw poort echter in uw eigendom zwaait, kan het soms tegen een obstakel slingeren of kan het ook voelen alsof het uw pad blokkeert.

Als u geen naar binnen draaibare poort kunt installeren en uw oprit niet lang genoeg is om een naar buiten draaibare poort met voldoende ruimte te maken, moet u mogelijk andere alternatieven overwegen of helemaal afzien van een poort. Tenzij de poort die u installeert geautomatiseerde hangende poorten is om naar buiten te openen, moeten de scharnieren aan de buitenkant van de poort worden bevestigd. Als je een lange omheining hebt, bijvoorbeeld rond de paddock voor de paarden, wil je misschien een paar poorten plaatsen. Grotere opritpoorten worden vaak geïnstalleerd omdat een voertuig niet rechtdoor kan of kan trekken; voertuigen zullen draaien terwijl ze door de poortopening rijden.

Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja.