Moet een tuinpoort naar binnen of naar buiten openen?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken.

Samenvattend, tenzij er voldoende ruimte op het terrein is om uw opritpoort volledig te openen, moeten draaipoorten worden geïnstalleerd om naar binnen te openen, het is de veiligste en meest verstandige oplossing. Traditioneel openen poorten naar binnen naar een woning en kunnen ze als gastvrijer worden beschouwd. Als noch een naar binnen openende poort, noch een naar buiten openende poort een haalbare optie is voor uw eigendom, kunt u een opritpoort overwegen die openschuift in plaats van open te zwaaien. Als uw poort naar buiten opengaat en uw oprit niet lang genoeg is, loopt u het risico dat uw poort uitkomt in tegemoetkomend verkeer.

Dit is de reden waarom mensen meestal de voorkeur geven aan poorten om in hun eigendom te zwaaien, dus u zou ook hetzelfde moeten verkiezen. Als je een lange omheining hebt, bijvoorbeeld rond de paddock voor de paarden, wil je misschien een paar poorten plaatsen. Als u echter wilt dat uw poort de waarde van uw huis verhoogt, moet u het onderhoud van de poort bijhouden, zodat deze in goede staat verkeert wanneer u klaar bent om uw eigendom te verkopen. Het is veel moeilijker voor een klein kind om een poort te openen en naar binnen te trekken in plaats van ertegen te duwen en open te laten zwaaien.

Een verwaarloosde poort zal een gedoe of een extra uitgave zijn voor potentiële kopers, en het kan hen ervan weerhouden uw eigendom te kopen. Veel mensen kunnen in de verleiding komen om poorten te installeren die naar buiten openen, denken dat het voor kinderen gemakkelijker zal zijn om te openen, of dat ze willen dat het naar buiten beweegt terwijl ze spullen van de achtertuin naar de garage dragen. In plaats daarvan glijdt de poort in het vaste gedeelte langs een baan, net als de automatische deuren die je in supermarkten ziet. De eenvoudigste manier om een poort te versterken, is door een diagonale beugel of trekstang te bevestigen die een van de scharnieren verbindt met de tegenoverliggende hoek.

Als uw huis bijvoorbeeld direct naast een openbare stoep staat, kan een buitenpoort de loopbrug blokkeren. Voor- en zijafrastering worden bakstenen gevuld met smeedijzer, de poort zal ongeveer 900 breed zijn en zal zwaaien van een bakstenen pilaar van 230 mm en dicht op een 230 mm. Als u niet genoeg ruimte in uw tuin heeft om de poorten naar behoren te laten werken, kan het nodig zijn om een poort te installeren die naar buiten zwaait. De scharnieren voor poorten zijn altijd gemonteerd op de voor- of achterkant van de paal of wandplaat en nooit tussen de paal en de poort.