Welke kant moet een poort in- of uitzwaaien?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar.

Houd er echter rekening mee dat het niet hebben van voldoende ruimte in de tuin u niet uitsluit van de regel die poorten verbiedt de wegen te blokkeren. Als uw poort echter uitkomt op een trottoir, is de kans groot dat de poort het trottoir blokkeert terwijl u uw oprit verlaat. Het hebben van een prachtige poort op uw huis of commercieel pand ziet er geweldig uit en maakt het elke dag gemakkelijker om in en uit te trekken. Uw naar buiten te openen poort kan ook uw zicht belemmeren, waardoor het moeilijk is om te zien wanneer andere voertuigen naderen.

Voor- en zijafrastering worden bakstenen gevuld met smeedijzer, de poort zal ongeveer 900 breed zijn en zal zwaaien van een bakstenen pilaar van 230 mm en dicht op een bakstenen pilaar van 230 mm. Poorten waren de weg naar de belofte en uitdaging van de grens, en de weg terug naar de beschaving. Wanneer uw poort echter in uw eigendom zwaait, kan het soms tegen een obstakel slingeren of kan het ook voelen alsof het uw pad blokkeert. De poort moet volledig kunnen openen zonder te blokkeren of in botsing te komen met een noodzakelijk gebied in uw tuin, zoals uw huis, geparkeerde auto's of activiteiten in de tuin.

Of het nu gaat om de hoofdingang of een hekpoort, of zelfs een grote poort voor veiligheidsdoeleinden, probeer uw poorten zo compleet mogelijk open te maken. U kunt ook aansprakelijk worden gesteld als iemand tegen uw open poort klopt en zichzelf verwondt op een openbare stoep. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. Voetgangers bewegen natuurlijk langzamer dan auto's, dus je hebt meer tijd om je poort te openen en je oprit te verlaten voordat je het risico loopt in botsing te komen met een voetganger.

In plaats daarvan glijdt de poort in het vaste gedeelte langs een baan, net als de automatische deuren die je in supermarkten ziet. Een te hoge poort zal misstaan, terwijl een te lage poort niet erg veilig is en gevaarlijk kan zijn. Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien.