Op welke manier gaan tuinpoorten open?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken.

De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar. Rolpoorten zitten op wielen in een baan en wanneer geactiveerd, schuift de hele poort langs de zijkant van het hek of de muur waaraan het is bevestigd. In plaats daarvan glijdt de poort in het vaste gedeelte langs een baan, net als de automatische deuren die je in supermarkten ziet.

Het verandert je denkproces, zegt Hugh Dargan, een landschapsarchitect wiens ontwerpen vaak plannen voor tuinpoorten bevatten. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden bij het installeren van een paar oprit- of tuinpoorten. Met de poorten naar binnen zwaaien, moet je ook voor enkele andere kleine details zorgen om je poorten een aantal belangrijke improvisaties te geven. Hoewel het er prachtig uitziet als er een mooie zwarte stalen poort opengaat om gasten te verwelkomen of thuis te komen na een lange dag werken, is het niet je enige keuze.

U kunt ook aansprakelijk worden gesteld als iemand tegen uw open poort klopt en zichzelf verwondt op een openbare stoep. Als uw woning ruimte heeft voor uw poorten om wijd naar buiten te openen zonder een obstakel te creëren in de openbare ruimte, kunt u kiezen voor poorten die naar buiten zwaaien. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Voor- en zijafrastering worden bakstenen gevuld met smeedijzer, de poort zal ongeveer 900 breed zijn en zal zwaaien van een bakstenen pilaar van 230 mm en dicht op een bakstenen pilaar van 230 mm.

Uw naar buiten te openen poort kan ook uw zicht belemmeren, waardoor het moeilijk is om te zien wanneer andere voertuigen naderen. Als je een lange omheining hebt, bijvoorbeeld rond de paddock voor de paarden, wil je misschien een paar poorten plaatsen. Nogmaals, je wilt waarschijnlijk dat deze poort opengaat omdat je eerder voorraden in je tuin draagt dan ze eruit te trekken op weg terug naar het huis. De indeling van uw oprit, evenals de juridische implicaties, kunnen betekenen dat sommige poortontwerpen niet haalbaar zijn voor uw oprit.