Welke kant moet een poort open draaien?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken.

Als je een lange omheining hebt, bijvoorbeeld rond de paddock voor de paarden, wil je misschien een paar poorten plaatsen. Hoewel het een beetje extreem lijkt om een wet te hebben die regelt hoe uw opritpoort opent, werd de wet om een goede reden ingevoerd. Een verwaarloosde poort zal een gedoe of een extra uitgave zijn voor potentiële kopers, en het kan hen ervan weerhouden uw eigendom te kopen. Met een poort die opengaat, kunt u gemoedsrust hebben wetende dat het voor uw hond moeilijker is om de tuin uit te komen.

Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien. Om te voorkomen dat de baby door een poort duwt en van de trap valt, moet een veiligheidshek, bovenaan de trap, aan beide uiteinden hardware zijn gemonteerd en beperkt zijn om in één richting open te zwaaien - weg van trappen. Het is een zekere manier om klachten te krijgen van je buren of mensen die langskomen met hun hond terwijl je poort open is. De poort moet volledig kunnen openen zonder te blokkeren of in botsing te komen met een noodzakelijk gebied in uw tuin, zoals uw huis, geparkeerde auto's of activiteiten in de tuin.

Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. In plaats daarvan glijdt de poort in het vaste gedeelte langs een baan, net als de automatische deuren die je in supermarkten ziet. Als noch een naar binnen openende poort, noch een naar buiten openende poort een haalbare optie is voor uw eigendom, kunt u een opritpoort overwegen die openschuift in plaats van open te zwaaien.

Van hun grootte tot de kwaliteit van die poorten, je moet ervoor zorgen dat je hekpoorten perfect zijn in alle opzichten. Als u echter wilt dat uw poort de waarde van uw huis verhoogt, moet u het onderhoud van de poort bijhouden, zodat deze in goede staat verkeert wanneer u klaar bent om uw eigendom te verkopen.