Kan een tuinpoort naar buiten openen?

Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja. Geautomatiseerde zwenkbare opritpoorten kunnen indien nodig naar buiten openen. Traditioneel slingeren poorten naar binnen, wat in de richting is dat bezoekers uw eigendom betreden. Geloof het of niet, het kan tegen de wet zijn om je poort naar buiten te openen.

De richting van de opening van de poort is hier niet het probleem. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je wilt dat je poort wijd open draait.

Waarom? Dit zal helpen om meer gebruik te maken van uw poort en deze functioneler te maken. Of u nu decoratieve tuinpoorten op maat, een grote veiligheidspoort of een zwembadpoort heeft, u moet regelmatig gebruik comfortabel maken. Meestal werkt een meter of zo het beste voor de meeste poorten. Formele ingangen hebben mogelijk drie meter nodig.

Je poort moet altijd naar binnen zwaaien. Waarom? Je wilt dat de poort naar privéruimte beweegt, niet naar het publiek. Scharnieren met enkele poort werken aan beide zijden. Als je een poort hebt die op een hellende heuvel slingert, moet je misschien scharnieren op een andere plek plaatsen, zoals de afdalingspalen.

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. De poort moet vanzelf op zijn plaats kunnen blijven terwijl de T-scharnieren op hun plaats worden geschroefd. Plaats een scharnier op elk horizontaal element (in totaal 3). Als de poort naar binnen moet openen, worden de scharnieren aan de binnenkant van de poort bevestigd aan de horizontale elementen.

Als de poort naar buiten moet worden geopend, worden de scharnieren aan de buitenkant van de poort bevestigd, aan de palings in lijn met de horizontale elementen. Als uw oprit ver van de gemeenschappelijke straat ligt, kunt u ervoor zorgen dat de poort naar buiten opengaat. Als uw poort naar buiten opengaat en uw oprit niet lang genoeg is, loopt u het risico dat uw poort uitkomt in tegemoetkomend verkeer. Meestal moet de vergrendeling halverwege de poort worden geplaatst, maar als de poort kleine kinderen binnen of buiten moet houden, zet dan de poortvergrendeling naar de bovenkant van de poort.

Of u nu een mechanische oprijpoort of poort aan de zijkant van uw huis installeert die naar de tuin leidt, naar binnen is meestal de voorkeursconfiguratie. Van alle grote en kleine dingen spelen Gates altijd een cruciale rol bij het vergroten van de algehele aantrekkingskracht van uw huis, of het nu een hekpoort of de hoofdingang is. Met een poort die opengaat, kunt u gemoedsrust hebben wetende dat het voor uw hond moeilijker is om de tuin uit te komen. Van hun grootte tot de kwaliteit van die poorten, je moet ervoor zorgen dat je hekpoorten perfect zijn in alle opzichten.

Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien. U kunt ook aansprakelijk worden gesteld als iemand tegen uw open poort klopt en zichzelf verwondt op een openbare stoep. Een verwaarloosde poort zal een gedoe of een extra uitgave zijn voor potentiële kopers, en het kan hen ervan weerhouden uw eigendom te kopen. Plaats de poort tussen de twee poortpalen en zet hem op verpakkers zodat de poort ongeveer 50 mm van de grond is.

Ook om ervoor te zorgen dat de schommel van de poort niet in het pad van voorbijgangers gaat (dwz heggenpoort naar trottoir).