Kunnen tuinpoorten naar buiten openen?

Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja. Geautomatiseerde zwenkende oprijpoorten kunnen indien nodig naar buiten openen. Traditioneel slingeren poorten naar binnen, wat in de richting is dat bezoekers uw eigendom betreden. Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken.

Geloof het of niet, het kan tegen de wet zijn om je poort naar buiten te openen. De richting van de opening van de poort is hier niet het probleem. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt.

De poort moet vanzelf op zijn plaats kunnen blijven terwijl de T-scharnieren op hun plaats worden geschroefd. Plaats een scharnier op elk horizontaal element (3 in totaal). Als de poort naar binnen moet openen, worden de scharnieren aan de binnenkant van de poort bevestigd aan de horizontale elementen. Als de poort naar buiten moet worden geopend, worden de scharnieren aan de buitenkant van de poort bevestigd, aan de palings in lijn met de horizontale elementen.

De meeste huizen kijken uit op wegen en paden. Om deze reden kan een opritpoort die naar buiten opent mogelijk een belemmering worden voor een voetganger, fietser of automobilist. Of erger nog, het kan een aanrijding veroorzaken. Het is essentieel om rekening te houden met deze ernstige veiligheidsproblemen.

Tenzij een huis voldoende veilige ruimte heeft om de poort te huisvesten zonder dat het een belemmering is, mag het niet naar buiten openen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je wilt dat je poort wijd open zwaait. Waarom? Dit zal helpen om meer gebruik te maken van uw poort en deze functioneler te maken. Of u nu op maat gemaakte decoratieve tuinpoorten, een grote veiligheidspoort of een poolpoort heeft, u moet regelmatig gebruik comfortabel maken.

Meestal werkt een meter of zo het beste voor de meeste poorten. Formele ingangen hebben mogelijk drie meter nodig. Je poort moet altijd naar binnen zwaaien. Waarom? Je wilt dat de poort naar privéruimte beweegt, niet naar het publiek.

Scharnieren met enkele poort werken aan beide zijden. Als je een poort hebt die op een hellende heuvel slingert, moet je misschien scharnieren op een andere plaats plaatsen, zoals de afdalingspalen. Een belangrijke uitzondering zijn zwembadafsluitingen. In veel staten moeten ze naar buiten openen met de vergrendeling aan de binnenkant (en zelfsluitend zijn).

Afhankelijk van de gebruikte materialen en hoe de poort is gebouwd, kunt u jarenlang vertrouwen op een oprijpoort met minimaal onderhoud. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Om te bepalen of uw oprit lang genoeg is, moet u er rekening mee houden dat uw poort voldoende ruimte heeft om naar buiten te zwaaien zonder wegen of trottoirs te blokkeren. Ook om ervoor te zorgen dat de schommel van de poort niet op het pad van voorbijgangers gaat (dwz heggenpoort naar trottoir).

Schuifpoorten moeten ruimte hebben aan weerszijden van de ingang van de poort, dus u hebt misschien gewoon niet de kamer of wilt u niet de meer kosten betalen installatiekosten van een geautomatiseerde poort. Als uw oprit ver van de gemeenschappelijke straat ligt, kunt u ervoor zorgen dat de poort naar buiten opengaat. Het is een zekere manier om klachten te krijgen van je buren of mensen die langskomen met hun hond terwijl je poort open is. Wanneer uw poort echter in uw eigendom zwaait, kan het soms tegen een obstakel slingeren of kan het ook voelen alsof het uw pad blokkeert.

Een verwaarloosde poort zal een gedoe of een extra uitgave zijn voor potentiële kopers, en het kan hen ervan weerhouden uw eigendom te kopen. Het is mogelijk om de poort verder op uw schijf te plaatsen, zodat deze geen belemmering veroorzaakt wanneer deze volledig open is. Het hebben van een poort op uw terrein maakt het inbreken van uw huis tijdrovender, en dieven kunnen uw huis als een te groot risico beschouwen om te proberen in te breken. Als u op zoek bent naar een nieuwe oprijpoort en advies nodig heeft over meten, installeren, stijlen of afwerkingen, zijn we er altijd om u te helpen.

Als uw poort echter uitkomt op een trottoir, is de kans groot dat de poort het trottoir blokkeert terwijl u uw oprit verlaat. Het is soms moeilijk genoeg om op tijd uit een oprit te trekken om tegemoetkomende auto's te vermijden, maar het is nog uitdagender om een poort te openen en voldoende tijd de oprit uit te komen voordat de volgende auto voorbijgaat. .