Kunnen opritpoorten naar buiten openen?

Ik vind de frequentie van deze vraag eigenaardig omdat de noodzaak om poorten naar buiten open te hebben zeldzaam is, maar het antwoord is gewoon ja. Geautomatiseerde zwenkbare opritpoorten kunnen indien nodig naar buiten openen. Traditioneel slingeren poorten naar binnen, wat in de richting is dat bezoekers uw eigendom betreden. Geloof het of niet, het kan tegen de wet zijn om je poort naar buiten te openen.

De richting van de opening van de poort is hier niet het probleem. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. De meeste huizen kijken uit op wegen en paden.

Om deze reden kan een oprijpoort die naar buiten opengaat mogelijk een belemmering vormen voor een voetganger, fietser of automobilist. Of erger nog, het kan een aanrijding veroorzaken. Het is essentieel om rekening te houden met deze ernstige veiligheidsproblemen. Tenzij een huis voldoende veilige ruimte heeft om de poort te huisvesten zonder dat het een belemmering is, mag het niet naar buiten openen.

Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken. Het is veel moeilijker voor een klein kind om een poort te openen en naar binnen te trekken in plaats van ertegen te duwen en open te laten zwaaien. Draaipoorten kunnen een beetje een bedreiging vormen bij het omgaan met weersschommelingen, mogelijk fungeren als een zeil als de wind waait. Uw oprit moet lang genoeg zijn zodat auto's de poort voldoende ruimte kunnen geven om te openen zonder dat het voertuig zelf wegen blokkeert.

Een scharnierende armpoortoperator kan worden ingesteld om naar binnen te openen (tekening C) of om naar buiten te openen (tekening D), maar om naar buiten te openen, moet de operator buiten de poort gaan. Als uw oprit naar beneden schuin loopt, wordt het moeilijk om een poort te hebben die vanaf de straat naar binnen zwaait omdat de oprit dit zal belemmeren. Veel mensen kiezen in plaats daarvan voor rolpoorten om ruimte te besparen en zorgen over veiligheid weg te nemen wanneer ze zich dicht bij de weg bevinden. De poort moet volledig kunnen openen zonder te blokkeren of in botsing te komen met een noodzakelijk gebied in uw tuin, zoals uw huis, geparkeerde auto's of activiteiten in de tuin.

Hoewel het er prachtig uitziet als er een mooie zwarte stalen poort opengaat om gasten te verwelkomen of thuis te komen na een lange dag werken, is het niet je enige keuze. Het hebben van een poort op uw terrein maakt het inbreken van uw huis tijdrovender, en dieven kunnen uw huis als een te groot risico beschouwen om te proberen in te breken. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Nogmaals, je wilt waarschijnlijk dat deze poort opengaat omdat je eerder voorraden in je tuin draagt dan ze eruit te trekken op weg terug naar het huis.

Als vuistregel worden poortscharnieren aan de boven- en onderkant van de poort geplaatst, maar zware poortscharnieren hebben vaak een derde scharnier voor het midden om het gewicht te dragen. Standaard bevinden zich actuatoren en armen aan de binnenkant van de poort om manipulatie en ongeoorloofde toegang te voorkomen. Voordat u een poort installeert, moet u ervoor zorgen dat u de regels van uw gemeenteraad controleert met betrekking tot eigendomsgrenzen en poorten die openen naar openbaar land. Of je er uiteindelijk voor kiest om een poort te installeren die naar binnen zwaait of een poort die naar buiten zwaait, is een kwestie van voorkeur.