Welke kant moet een poort in de achtertuin openen?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst. Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken.

De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar. Als uw woning ruimte heeft voor uw poorten om wijd naar buiten te openen zonder een obstakel te creëren in de openbare ruimte, kunt u kiezen voor poorten die naar buiten zwaaien. Ik weet dat er poorthardware is waarmee de poort beide kanten op kan draaien, wat de voorkeur zou kunnen zijn voor een poort die twee gebieden verdeelde en geen duidelijke zijkant heeft.

Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. Wanneer uw poort echter in uw eigendom zwaait, kan het soms tegen een obstakel slingeren of kan het ook voelen alsof het uw pad blokkeert. Voetgangers bewegen natuurlijk langzamer dan auto's, dus je hebt meer tijd om je poort te openen en je oprit te verlaten voordat je het risico loopt in botsing te komen met een voetganger. Als uw oprit ver van de gemeenschappelijke straat ligt, kunt u ervoor zorgen dat de poort naar buiten opengaat.

U kunt ook aansprakelijk worden gesteld als iemand tegen uw open poort klopt en zichzelf verwondt op een openbare stoep. Hoewel aan de ene kant, waar mensen meestal de voorkeur geven aan hun poorten om naar binnen te zwaaien, moet je enkele poorten hebben waargenomen die naar buiten zwaaien. Een verwaarloosde poort zal een gedoe of een extra uitgave zijn voor potentiële kopers, en het kan hen ervan weerhouden uw eigendom te kopen. Het merendeel van de opritpoorten moet naar binnen openen, zodat bestuurders veilig verder de straat op kunnen trekken.

U wilt er zeker van zijn dat uw eigendom groot genoeg is om dit type poort te huisvesten zonder wetten te overtreden of een gevaarlijke situatie te creëren. Een ander ding om zeer bewust van te zijn, is of er een mogelijk gevolg is zoals de persoon aan de kant die de poort moet openen, kan hebben als hij achteruit stapt om dit te doen (dwz pad van andere voetgangers, voertuigen of klasverandering).