Moet een tuinpoort in- of uitzwaaien?

De conventie is dat poorten openen in de richting die bezoekers zullen reizen, net zoals deuren openen naar het huis of een specifieke kamer. De gedachte is dat het gastvrijer is om de poort van weg te laten zwaaien in plaats van naar de bezoeker toe te laten zwaaien. Poorten openen dus meestal in het gebied dat de hekken omsluiten. Ik denk dat dat betekent dat met een haag die slechts een barrière is maar geen volledige omheining, de poort in beide richtingen kan slingeren.

Ik heb nog steeds de neiging om het in de meest bereisde richting te laten slingeren. De poort zou naar de tuin moeten openen, in plaats van naar buiten, zegt Dargan, dus het leidt er een naar binnen. Een tuinbank net binnen de poort, met uitzicht over de tuin, is een zeer gastvrij gebaar. Ja, dat is het, afhankelijk van waar je de poort hebt geplaatst.

Je kunt er geen opening hebben op een openbare snelweg of trottoir. Als je hem niet kunt openen, probeer dan een schuifpoort te gebruiken. Als u de voorkeur geeft aan een poort die opengaat, zorg er dan eerst voor dat het legaal is om deze op die manier te installeren en een oplossing te vinden die werkt voor uw eigendom en uw budget. Elke poort die u vaak verwacht te gebruiken, moet gemakkelijk te openen en te sluiten zijn, en het moet breed genoeg zwaaien om een kruiwagen of grasmaaier toe te laten.

Ik weet dat er poorthardware is waarmee de poort beide kanten op kan draaien, wat de voorkeur zou kunnen zijn voor een poort die twee gebieden verdeelde en geen duidelijke zijkant heeft. Het is veel moeilijker voor een klein kind om een poort te openen en naar binnen te trekken in plaats van ertegen te duwen en open te laten zwaaien. Het hebben van een poort op uw terrein maakt het inbreken van uw huis tijdrovender, en dieven kunnen uw huis als een te groot risico beschouwen om te proberen in te breken. Veel mensen kunnen in de verleiding komen om poorten te installeren die naar buiten openen, denken dat het voor kinderen gemakkelijker zal zijn om te openen, of dat ze willen dat het naar buiten beweegt terwijl ze spullen van de achtertuin naar de garage dragen.

Of je er uiteindelijk voor kiest om een poort te installeren die naar binnen zwaait of een poort die naar buiten zwaait, is een kwestie van voorkeur. U wilt er zeker van zijn dat uw eigendom groot genoeg is om dit type poort te huisvesten zonder wetten te overtreden of een gevaarlijke situatie te creëren. Nogmaals, je wilt waarschijnlijk dat deze poort opengaat omdat je eerder voorraden in je tuin draagt dan ze eruit te trekken op weg terug naar het huis. Met de poorten naar binnen zwaaien, moet je ook voor enkele andere kleine details zorgen om je poorten een aantal belangrijke improvisaties te geven.

Ook om ervoor te zorgen dat de schommel van de poort niet in het pad van voorbijgangers gaat (dwz heggenpoort naar trottoir). Om te bepalen of uw oprit lang genoeg is, moet u er rekening mee houden dat uw poort voldoende ruimte heeft om naar buiten te zwaaien zonder wegen of trottoirs te blokkeren. Als uw poort te dicht bij het einde van uw oprit ligt en zich naar buiten uitstrekt, loopt u mogelijk het risico deze wet te overtreden als uw eigendom zich tegen openbare eigendommen bevindt. In plaats daarvan is het verboden dat een poort op privéterrein uitkomt op een weg, pad, trottoir of snelweg.

Voordat u het heeft over de richting van de schommel van uw poort, moet u letten op het type poort dat u verkiest.